Exposities

  Biografie
 

Na de opleiding m.o. handvaardigheid heb ik me gespecialiseerd in de keramiek aan de Gerrit Rietveld Academie te Amsterdam. Sinds 1982 werk ik als zelfstandig keramiste. De afgelopen jaren heb ik schaal en vaas plastieken gemaakt. Recent ben ik begonnen met het maken van urnen.

De vazen en schalen worden met de hand opgebouwd uit rolletjes en plakken fijne witte chamotte klei. De glazuurlaag die ik na het eerste bakproces (biscuit) erop spuit, stel ik geheel zelf samen wat betreft kleur, matheid of glans. Ook gebruik ik vaak andere materialen bij het maken van de keramiek werkstukken, zoals glas, metaal of textiel. 

Karakteristiek voor mijn werk zijn de kleur en sructuur van de klei. Ik laat me inspireren door mijn vele reizen, vooral de noordelijke landen met hun oernatuur. Daar vind ik de ruigheid (structuur op de klei), de harmonie (de vorm van de vazen) en de rust (de kleur) die voor mij zo belangrijk zijn.     

In 1999 won ik de weesper cultuurprijs.
In 2003 en 2004 heb ik in opdracht van de keukenhof een aantal tulpenvazen gemaakt. Ook heb ik daar de hele zomer workshops gegeven, die druk bezocht werden.